Hur många kommunalråd behöver man i Norrtälje kommun?

För några år sedan hade Norrtälje kommun bara ett kommunalråd och ett oppositionsråd. Det fungerade alldeles utmärkt. Kommunalråden har ju ej någon operativ funktion. Det operativa sköts av kommunens tjänstemän. Men i samband med valet 2014 började fler partier kräva att få kalla sina ledande politiker för kommunalråd. Detta skulle enligt kommunalrådet Ulrika Falk inte kosta skattebetalarna någonting eftersom de ledande politikerna redan var nämndordföranden och skulle få samma arvoden vilket dock var en sanning med modifikation eftersom vissa av råden fick vilket var en sanning med modifikation då vissa av de nya råden fick rejäla lönepåslag. Nu har man också anställt politiska sekreterare för att avlasta kommunalråden. En politisk sekreterare i varje parti. Kommunalråden har en månadslön på ca 100 000 kr plus eventuella sidouppdrag, ingen närvaroplikt och inget personligt ansvar. Sju stucken är dom nu. Detta i en kommun där man har svårt att klara ekonomin i såväl skola som sjukvård och äldreomsorg. Sverigedemokraterna föreslog vid senaste mötet i kommunfullmäktige att man skulle minska antalet kommunalråd och sänka partistödet och att de pengar man då sparade skulle läggas på välfärdsåtgärder. Kommunfullmäktige avvisade dock detta förslag med en tydlig majoritet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här