Norrtälje kommun varslar 30 tjänster

Ett underskott på kommunstyrelsekontoret gör att Norrtälje kommun varslar 30 tjänster för att kunna hålla en budget i balans.

Norrtälje kommun har idag, den 23 januari 2020, lagt ett varsel på 30 tjänster inom kommunstyrelsekontoret och tekniska kontoret. Bakgrunden till varslet är ett underskott på 23 miljoner kronor i kommunstyrelsekontorets budget för 2020, vilket medför kraftiga besparingskrav och effektiviseringar inom organisationen.

– Det är ett allvarligt läge för kommunstyrelsekontorets ekonomi, men jag anser att det är viktigt att vi värnar de andra kommunala verksamheterna och att kommunstyrelsekontoret bär sina egna kostnader. Vi ska inte ta pengar från till exempel skolan för att täcka underskott på andra förvaltningar, säger Charlotta Tillbom, tf kommundirektör.

Det är idag inte klart vilka tjänster varslen gäller. Dialogen med facken har påbörjats och MBL-förhandling med de fackliga parterna kommer att inledas i mitten av februari 2020. Samtidigt görs en omfattande översyn över alla kostnader inom kommunstyrelsekontoret och tekniska kontoret för att se vilka andra besparingar som kan genomföras för att nå en budget i balans.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här