Bort med planket!

Plank i verkligheten

Riflex vill bygga ett 1,7 meters högt plank för att Montessoriskolan ska kunna samlokalisera och utöka till 510 elever, från förskoleklass till åk 9! Kidsen och ungdomarna får således en jätteliten gård, ingen idrottshall, inte ens ett ordentligt övergångsställe för att komma till Sportcentrum. Och nu svarar Robert Beronius att man inte tänker sänka hastigheten till 30km/h! Ann Lewerentz verkar jättesugen på att bevilja planket eftersom det är tidsenligt (!) med gamla Gustavslund. Även vår fina stadsarkitekt har uttalat sig. (länk)

Bild planket i ansökan om bygglov.

Jag skickar över lite filer så ni kan se vad jag menar. Värdet på fastigheterna i Gamla Kvarnen kommer sjunka som en sten. Boende på Sveagatan kommer inte kunna köra ut p g a alla småbarn som ska lämnas och hämtas morgon och eftermiddag. För att inte tala om allt buller som kommer studsa mot husen på andra sidan Stockholmsvägen, dygnet runt, även när skolan har stängt. Götgatan, Grossgärdsgatan och Sveagatan kommer bli knökfulla. För att inte prata om all in och ut trafik på Stockholmsvägen. Tror du att SL kommer jubla?

Det vore sjyst om ni ville uppmärksamma planket till att börja med. Bygg och miljönämnden har sitt möte nu på torsdag, troligtvis kommer Ann Lewerentz köra över samtliga och rösta ja i frågan. Steg två är den stora skolan på 1500 kvm som kommer ersätta det gamla fruktlunden. Så mycket för den fina grönskan mitt i centrala Norrtälje 🙁

/Erik Larsson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här