Johan Mellbring blir VD för Norrtälje Vatten och Avfall

Pressmeddelande – 23 September 2021
Det kommunala bolaget Norrtälje Vatten och Avfall får ny vd i Johan Mellbring. Han kommer närmast från Kriminalvården där han varit chef för den nationella transportenheten. Han har även lång erfarenhet av avfall och återvinning inom Rang-Sells.
– Jag ser fram emot att vara med och skapa det här nya bolaget och utöka samarbetet mellan de två viktiga grenarna vatten och avlopp respektive avfall och återvinning. Vi har stora utmaningar kring infrastrukturen i den expansiva kommunen Norrtälje, säger Johan Mellbring, tillträdande vd för Norrtälje Vatten och Avfall AB. Johan Mellbring har varit med och byggt upp en ny organisation inom Kriminalvården, där transportenheten blivit en allt viktigare del av verksamheten och antalet anställda dubblerats. Tidigare i yrkeslivet har han haft olika roller inom Ragn-Sells, ett kompetensföretag inom återvinning och miljö. Det har gett honom meriter inom avfallsområdet men även till viss del inom VA i form av spolverksamhet. – Jag är glad att vi har anställt Johan Mellbring som verkställande direktör. Han har kvalifikationer som matchar vår tuffa kravprofil och han är en ledare som har visat att han kan åstadkomma förbättringar. Den här rekryteringen är en viktig pusselbit i det långsiktiga bygget av det nya bolaget, säger styrelsens ordförande Tommy Lundqvist (C). Rekryteringsprocessen startade redan i våras. 50 personer sökte vd-tjänsten och många av dem var kvalificerade kandidater. På slutet var det två mycket kompetenta kandidater som fick göra tester och träffa representanter från kommunledningen, bolagsstyrelsen och facket. – Det känns mycket bra att så många välkvalificerade personer vill jobba med oss i Norrtälje kommun, det visar att vi är en attraktiv kommun. Jag är övertygad om att Johan Mellbring blir en bra chef för NVAA och även en bra samarbetspartner för mig och övriga chefer inom kommunkoncernen, säger Anette Madsen, kommundirektör och vd i Norrtälje kommunhus AB som är moderbolag för de kommunala bolagen. Johan Mellbring tillträder sin nya tjänst om senast sex månader, men förhoppningsvis tidigare än så.
Om Norrtälje Vatten och Avfall
Norrtälje Vatten och Avfall är ett kommunägt aktiebolag som sedan 1 mars 2021 levererar tjänster inom avfall, återvinning, kommunalt vatten och avfall. Bolaget har ungefär 130 anställda och ingår i kommunkoncernen liksom systerbolagen Norrtälje Energi, Roslagsbostäder och Campus Roslagen. För mer information kontakta:
Tommy Lundqvist (C), ordförande NVAA, tommy.lundqvist@norrtalje.se, 070-669 60 48 Fredrik Lindh, kommunikationschef NVAA, fredrik.lindh@nvaa.se, 073-962 34 01

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här