Mats Klingström & Unit

Fredagen den oktober kl 19.00 -20.00

Information

Det blir en skön blandning musik denna kväll, när Mats Klingströms, lite mer finstämda, varma sång och klassiska gitarrtoner blandas med elgitarr och trummor. Ni som lyssnat till Mats tidigare kommer känna lite blues-stämning i musiken.

Under hösten 2019 spelade de in en EP – Budbäraren – som innåller en blandad bukett låtar. I samband med den inspelningen och skivsläppet så blev det en turnésväng i Blekinge och sedan kom restriktionerna och historien känner vi alla till. Nu återupptar vi tråden och genomför några av de spelningarna och Norrtälje är en av platserna

Samarbetet mellan Mats Klingström och Unit startade redan år 2000.
I samband med Mats inspelning av Cohen-plattan ”Jag är din man”, som släpptes 2000, bjöd Länsmusiken i Blekinge in honom för att spela med Unit. Sedan dess har de vid några tillfällen strålat samman i södra Sverige för att spela tillsammans.
2019 resulterade det i minialbumet som innehåller två 2 spår med Mats egna texter och melodier: Örnarnas Bo och Tung Trafik. De övriga är Mats översättningar av Leonard Cohens ”Ain’t No Cure for Love”, J J Cales ”Sensitive Kind” och Daniel Lanois ”The Messenger” som i Mats översättning även givit titelnamnet på EP:n; BUDBÄRAREN.

Mats Klingström har spelat i Norrtälje vid ett flertal tillfällen och i olika konstellationer och publikens efterfrågan är stor.
Denna gång bjuder vi in Mats med lite extra glädje då han är årets mottagare av Ferlinsällskapets Trubadurpris!

Mer info om Mats och Ferlinsällskapets motivering här
https://www.kimkultur.se/2016/04/19/mats-klingstrom/

För att säkra din plats skulle jag rekommendera att du bokar ganska snart, till och med nu!

Som arrangör följer vi restriktionerna likväl som vi alla personligen tar vårt ansvar.

Folkets Hus, Norrtälje kommer under kvällen ha café & bar öppen med servering av enklare rätter. öl, läsk, vatten, kaffe och te.

Varmt välkomna till en levande spelning!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här